Skip navigatie

Activiteiten

Zoek:
Filter op:
 • Orgelconcerten
  Concert

  Orgelconcerten

  Gedurende het jaar vinden er orgelconcerten plaats in de kerk. Kijk voor meer informatie op www.groningenorgelland.nl/agenda

  01 jan - 31 dec 2023
  Noordbroek
 • Kerk gesloten I.v.m. herstelwerkzaamheden

  Kerk gesloten I.v.m. herstelwerkzaamheden

  De Mariakerk op 't Zandt is gesloten van april 2023 tot ongeveer januari 2024. De kerk staat in de steigers voor herstelwerkzaamheden vanwege bevingsschade. De kerk is deze epriode niet toegankelijk.

  01 apr 2023 / 31 jan 2024
  Zandt, 't
 • Regenerate: Noorderlicht International Fotofestival
  Expositie

  Regenerate: Noorderlicht International Fotofestival

  Noorderlicht brengt in de Akerk het werk van kunstenaars samen die een positieve verandering in de wereld nastreven en alternatieve perspectieven presenteren op de realiteit om ons heen. Waar de tentoonstelling soms een uitstapje maakt naar REGENERATE OURSELVES en LIFE, staat hier REGENERATE SOCIETY centraal in de getoonde werken. REGENERATE SOCIETY verwijst naar de wens om positieve veranderingen en verbeteringen aan te brengen in de manier waarop en samenlevering functioneert en om de kwaliteit van leven voor haar burgers te bevorderen, op sociaal, economisch, ecologisch en cultureel niveau. Openingstijdendinsdag tm zaterdag van 10.00 - 17.00 uurzondag van 12.00 - 17.00 uur. Tickets Standaard € 7,50 kinderen tm 17 jaar gratis

  08 okt - 10 dec 2023
  Groningen
 • Midwinter programma: ROTANEV KWARTET
  Concert

  Midwinter programma: ROTANEV KWARTET

  Welke muziek past in deze tijd… we laten ons verrassen door… hetROTANEV KWARTETDit kwartet wordt gevormd door musici verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Het ensemble is verrassend door de muziekkeuze, als wel het repertoire. En dit ook door de diversiteit aan instrumenten zoals: hobo, viool, flugelhoorn, trompet, piano en kistorgel. Door deze bijzondere bezetting aan instrumenten wordt er bij elk muziekstuk een geheel andere klank- en kleurpalet gecreëerd. Het repertoire bestaat uit licht klassiek, Romantiek en een vleugje Barok. Speciaal voor ons klinkt er ook: midwintermuziek. Mis ook dit verrassend gluhweinconcert niet.Graag parkeren vooraan in het dorp.

  10 dec 2023
  Oudeschans
 • Kerstconcert ‘Ode aan Maria’ in Engelbert
  Concert

  Kerstconcert ‘Ode aan Maria’ in Engelbert

  Kamerkoor Marum o.l.v. de Groninger dirigent Wilfred Reneman brengt op 10 december in de kerk van Engelbert een ode aan Maria. In dit kerstconcert zingt het koor o.a. Salva Regina van Francis Poulenc, Magnificat van Johan Pachelbel en het Gregoriaanse stuk; Hodie Christus natus est van Leif Kayser. Vanzelfsprekend ontbreken Silent Night van Franz Gruber en de traditionele Christmas Carol; We wish You a merry Christmus niet. U bent van harte welkom!Kaarten voor het kerstconcert zijn verkrijgbaar: aan de zaal € 12,50 p.p.of door overmaken van € 12,50 p.p. naar NL28 RABO 0376 8295 16 t.n.v. Kamerkoor Marum o.v.v. uw naam en telefoonnummer. (tot uiterlijk 6 december)Informatie: Kamerkoor Marum is opgericht in 2005. En staat sinds maart 2022 onder leiding van dirigent Wilfred Reneman. De 24 leden uit het Westerkwartier en omliggende gemeenten repeteren op dinsdagavond in de Romaanse kerk van Marum. De muziek bestaat voornamelijk uit klassieke a capella werken uit verschillende stijlperioden. Belangstelling? Kom dan gerust langs in de Romaanse kerk, Noorderringweg 41, 9363 HA in Marum.

  10 dec 2023
  Engelbert
 • Concert Ben van Gelder Manifold
  Concert

  Concert Ben van Gelder Manifold

  Beste jazzliefhebber, Op zondag 10 december presenteren Stichting Jazz in Feerwerd en Stichting Te Gast in Garnwerd gezamenlijk in de kerk van Garnwerd een uniek concert: jazz op het prachtige kerkorgel in een muziekstuk gecomponeerd door de van oorsprong Groninger saxofonist Ben van Gelder: Manifold.Voor Manifold brengt Van Gelder een indrukwekkend internationaal octet samen, bestaande uit Ben van Gelder (altsaxofoon en fluit), Kit Downes (kerkorgel), Anna Serierse (zang), Jean-Paul Estiévenart (trompet), Hristo Goleminov (tenorsaxofoon), Joris Roelofs (basklarinet), Tijs Klaassen (contrabas) en Martijn Vink (drums). Door een enorme belangstelling via onze agenda, verschillende websites en mond-op-mond reclame is het concert van 14.30 uur al uitverkocht. Gelukkig hebben we Ben van Gelder en zijn gezelschap bereid gevonden om bij voldoende belangstelling om 16.15 uur een tweede concert te geven. Inmiddels zijn hiervoor voldoende aanmeldingen binnengekomen, zodat ook dit concert door kan gaan!

  10 dec 2023
  Garnwerd
 • Capella Groningen, Renaissance kerstconcert
  Concert

  Capella Groningen, Renaissance kerstconcert

  Kerstmis is bij uitstek een tijd voor muziek, met een uitgebreid aanbod van kerstconcerten. Capella Groningen wil hieraan graag een unieke toevoeging bieden met een bijzonder programma vol kerstmuziek uit de middeleeuwen en renaissance. Er zullen bekende en nog steeds geliefde stukken klinken, zoals het beroemde O Magnum Mysterium van Victoria en klassiekers zoals Coventry Carol, Gaudete, en Praetorius' Es ist ein Ros entsprungen. Deze worden gecombineerd met minder bekende pareltjes, waaronder motetten van Gallus, Brumel, Mouton, Morales, Tallis, en Josquin. Ter ere van het William Byrd jaar 2023 zijn enkele motetten van William Byrd (c. 1540-1623) in het programma opgenomen. Ook zullen twee Oudnederlandse kerstliederen in een polyfone zetting uit de Codex Smeijers klinken, een handschrift dat in gebruik was bij de Onze Lieve Vrouwe Broederschap in Den Bosch: Omnes nu laet ons Gode loven en Nu sijt willecome. Van dit laatste lied zal ook een nog oudere voorloper klinken: Sys willekomen heire Kerst. Capella Groningen hoopt met dit programma een aansprekend kerstprogramma te bieden, waarin u helemaal in de kerststemming wordt gebracht. Voor nieuwsgierige renaissanceliefhebbers valt er bovendien veel nieuws te ontdekken. Door de variatie in stijlen, het aansprekende thema en de combinatie van bekende en minder bekende stukken presenteren wij een inhoudelijk interessant concert voor een zo breed mogelijk publiek. Sys willekomen – Weest welkom!Toegang: aan de zaal € 17,50 / bij reservering € 15,50 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00 / jonger dan 12 jaar gratis

  10 dec 2023
  Middelstum
 • Cantatedienst Het Meerbach Barokorkest en solisten

  Cantatedienst Het Meerbach Barokorkest en solisten

  op 10 december is er in de Remonstrantse Kerk een cantatedienst ter gelegenheid van het 145-jarig bestaan van de Remonstrantse gemeente Groningen. Gezongen wordt de cantate Nun Komm, der heide Heiland BWV 61. De uitvoerenden zijn het Meerbach Barokorkest en solisten onder leiding van Robert Koolstra.Toegang is gratis (collecte)

  10 dec 2023
  Groningen
 • Christmas Carols in kerk van Tolbert
  Concert

  Christmas Carols in kerk van Tolbert

  Op zondag 10 december om 15.00 uur wordt in de dorpskerk van Tolbert een kerstconcert georganiseerd. In de serie “Muziek in d’Olle Buurt” worden Christmas Carols ten gehore gebracht door leden van Cantorij Grootegast-Doezum en Christelijk gemengd koor “Laudamus”. Dit samengestelde koor staat onder leiding van Jellegeert Postma, die ook het orgel zal bespelen. Verder wordt medewerking verleend door Berta Kwant op blokfluit en Annekor Top op orgel voor de zangbegeleiding. Delen van de bekende Engelse carols kunnen door het publiek worden meegezongen. De entree bedraagt € 12,50 inclusief koffie of thee in de pauze; Vrienden van de Tolberter Kerk betalen € 10,-.

  10 dec 2023
  Tolbert