Navigatie overslaan
https://www.groningerkerken.nl/beeldbank/hero/Activiteiten
Terug naar overzicht

AFGELAST - Bas van Nieuwburg - De Waarde van de Wierden

In verband met de aangescherpte corona-maatregelen (lockdown) zijn de activiteiten in de Groninger Kerken afgelast tot in ieder geval 14 januari 2022.

Verliefd geworden op het Groninger landschap trekt Bas van Nieuwburg sinds 2016 vanuit Egmond met zijn DAF 400 ingericht als Mobiel Atelier over het Hogeland van Groningen. Bas van Nieuwburg: ‘Vanuit mijn werk in bouwkundige restauraties van monumenten ben ik geïnspireerd geraakt door de vele mooie, oorspronkelijke plekken die ik bezocht. Groningen kent een oer-landschap dat ooit door de eeuwen heen, in overwinning op de zee, door mensenhanden uit aarde, zee en klei gevormd is. Met mijn Mobiel Atelier reis ik door dat landschap op zoek naar verhalen en beelden over een leven waaraan oude monumenten, wierden, dijken en waterwegen nog uitdrukking geven.’

Het wierdenlandschap, het Reitdiep met zijn dijken, de hoge luchten, de rust en de ruimte, in verschillende seizoenen en onder verschillende weersomstandigheden legt Bas van Nieuwburg de schoonheid van het Groninger landschap vast. Dit heeft geresulteerd in een prachtige verzameling kleurrijke werken, waarvan een deel te zien zal zijn tijdens de expositie in de kerk van Klein Wetsinge.

Klein Wetsinge
Valgeweg 12
Vrijdag 3 december t/m 12 januari 2022
11:00 - 15:00 uur
Toegang gratis

Soortgelijke activiteiten

De Wadd’n Quilters Baflo

  • 08 - 09 apr 2022
  • Baflo

Verkooptentoonstelling van handgeschilderd porselein

  • 09 - 10 apr 2022
  • Engelbert
Bekijk alle activiteiten

Filter

 

Zoeken