Navigatie overslaan
https://www.groningerkerken.nl/beeldbank/hero/Activiteiten

Concerten

A Ceremony of Lessons and Carols

A Ceremony of Lessons and Carols

Op zaterdagavond 10 december verzorgen de twee koren Dutch ChoralSingers Groningen & Twente een bijzondere opmaat voor kerst: A ceremony of Lessons and Carols. Op deze avond klinken de mooiste en bekendste Christmas Carols die je kent: Once in Royal Davids City, Hark the herald angels sing, Coventry carol, God rest you merry gentlemen, en andere carols. Dit alles is te beluisteren in de Hippolytuskerk van Middelstum, een prachtige kerk met kathedrale akoestiek!  We volgen de opbouw zoals deze gebruikelijk is in de Engelse kathedralen: het gesproken kerstverhaal (Lessons) afgewisseld met gezongen liederen (Carols). De Dutch ChoralSingers hebben inmiddels een aanzienlijke staat van dienst. Sinds 2022 is er een dependance van de DCS in Twente. Deze avond hoort u beide koren samen zingen.  Het koor DCS heeft een voorliefde voor Anglicaanse kerkmuziek. En waar is het mooier zingen dan in de Engelse kathedralen. Het koor heeft gezongen in de meeste grote kathedralen van Engeland, zoals Salisbury, Guildford, Chichester, e.a. Een hoogtepunt was het zingen in Londen: St Paul’s Cathedral en Westminster Abbey. De staff van Westminster Abbey was uiterst lovend was over de DCS: "One of the top-guest-choirs we've heard in the Abbey.” De Dutch ChoralSingers zijn ook daar opnieuw uitgenodigd!  Entree  De avond met Cathedral Christmas in Middelstum begint om 20.00 uur. Na afloop is er Glühwein. De toegang bedraagt €12,50 en je kunt pinnen bij binnenkomst.

 • 10 dec 2022
 • Middelstum: concert
G.F. Handels ‘Messiah’ - Kamerkoor Dualis en The

G.F. Handels ‘Messiah’ - Kamerkoor Dualis en The

Samen met de musici van The Northern Consort en een topensemble aan solisten brengt Kamerkoor Dualis op 10 december de ‘Messiah’ (HWV 56), Händels meest geliefde meesterwerk, in de Akerk. Dit oratorium schildert met doeltreffende streken het verhaal van de geboorte, het leven, de dood en de opstanding van Jezus tot een rijkgeschakeerde compositie. Juichende koorstukken volgen op intieme, breekbare aria’s die de luisteraar steeds op het puntje van de stoel houden. En dan is er ook het feest der herkenning met overbekende koorstukken als ‘Hallelujah’ en aansprekende aria’s als ‘Every valley’ en ‘How beautiful are the feet’.  Onder leiding van gastdirigent Leendert Runia maakt Dualis er een bruisende uitvoering van waar het publiek zich moeiteloos een paar uurtjes in kan verliezen. Genieten met een grote G! Solisten: Kristen Witmer (sopraan) Daniel Elgersma (countertenor) Leon van Liere (tenor) David Visser (bariton).   Kamerkoor Dualis Kamerkoor Dualis bestaat uit geoefende zangers die samen streven naar de aantrekkelijke combinatie van goede sfeer en kwaliteit. Op het programma staan werken uit alle stijlperiodes van de klassieke muziek, maar vóór alles zoekt het koor naar nieuwe muzikale uitdagingen. Vaak wordt gekozen voor thematisch samengestelde programma’s met daarin veel ruimte voor onbekende werken. Daarnaast voert het koor ook grote werken uit, zoals de Johannes Passion en de Hohe Messe van J.S. Bach, de zelden uitgevoerde Mis in E van Brucker (met blazersensemble), het Stabat Mater van Scarlatti, de Vespers van Rachmaninov en Ein deutsches Requiem van Brahms.  Gastdirigent Het concert wordt voor één keer niet gedirigeerd door de vaste dirigent van Dualis, Geert-Jan van Beijeren, maar door Leendert Runia. Leendert Runia is een bekende in de noordelijke koorwereld: hij dirigeert op dit moment ook het NVE, het Sallands Bachkoor, het Concertkoor KOV en het Noord Nederlands Concertkoor. Tot voor kort was hij docent aan het Prins Claus Conservatorium. Prijzen Volwassenen € 35.00 (normaal), € 30.00. Kinderen (1 t/m 17 jaar € 10.00

 • 10 dec 2022
 • Groningen: concert
Kerst met Klaas Spekken

Kerst met Klaas Spekken

In de kerk van Oosterwijtwerd treedt zondagmiddag 11 december Klaas Spekken op met mooie kerstliederen in het Gronings en Engels. Daarnaast zingt hij meer liedjes uit zijn uitgebreide repertoire, waaronder het lied waar hij vierde werd op het San Remo festival in Italië. De begeleiding wordt verzorgd door gitarist Joost van der Beek. Bezoekers kunnen zich verheugen op een sfeervolle middag.   Voor info en reserveren: www.mariakerkoosterwijtwerd.nl of 0653835639, Marika Meijer

 • 11 dec 2022
 • Oosterwijtwerd: concert
Kerstconcert met kleine proeverij

Kerstconcert met kleine proeverij

Kerk Nieuw Beerta organiseert een middeleeuws kerstconcert met kleine proeverij. Tijdens deze avond treedt het middeleeuwse ensemble Slag ende Stoot voor u op, zij nemen u mee naar de winterse sferen in de Middeleeuwen. In de geheel in kerstsfeer gedompelde kerk van Nieuw Beerta brengen zij verstilde mijmeringen, liefde en romantiek, cantigas de Santa Maria, sprankelende kerstliederen die lijken uit te nodigen tot een rondedans en vrolijke en juichende feestmuziek van de hoven uit Italië en Bourgondië.  Na afloop van dit kerstconcert kunt u genieten van een kleine proeverij met drie middeleeuwse hapjes en een drankje naar keuze. Tijdens de pauze wordt u een kop koffie of thee met versnapering aangeboden.   Toegangsprijs De toegang bedraagt € 15,00 per persoon inclusief bovenstaande consumpties en kleine proeverij. Aanmelden kan via beleef@demiddeleeuwenoldambt.nl of telefonisch via 06-21890308.Na aanmelding kun je het totale bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL67 ASNB 0708 9807 16 t.n.v. A.M. van de Kamp o.v.v. kerstconcert 2022.

 • 17 dec 2022
 • Nieuw Beerta: concert
Klassiek Midwinter programma

Klassiek Midwinter programma

Deze ochtend willen wij u laten genieten van een romantisch en verrassend midwinterprogramma gespeeld door:   TRIO LUMAKA Harp- altviool- dwarsfluit   Harpiste Mirjam Overlach vertelt: “We gaan een aantal barokke Dezstukken van Händel, Telemann en Couperin mengen met bewerkingen van traditionele kerstliederen. Ook ga ik zeker‚ Six Noëls’ van Marcel Tournier spelen en delen uit Ravels Tombeau de Couperin. Dat sluit dan ook weer mooi aan bij de barok. Met deze mooie muziek kom je zeker in kerstsfeer en hopelijk gaat iedereen vrolijk de kerkdeur uit.”   De leden van het trio spelen regelmatig in de grote landelijke symfonie orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest.

 • 18 dec 2022
 • Oudeschans: concert
Christmas Carol Singers

Christmas Carol Singers

Op 18 december treden de Kennemer Christmas Carol Singers op met een groot koor in de Petruskerk in Pieterburen. Het koor bestaat uit leden afkomstig uit de omgeving van Alkmaar, Haarlemen de IJmond. Dit o.l.v. Wim Duin.   Het repertoire bestaat uit bekende Nederlandstalige en Amerikaanse Kerstliederen, meerstemmig a-capella en ook Engelse Christmas Carols.Dit laatste is bijzonder, want het wordt in Nederland niet vaak gezongen.Ze vinden het een muzikale uitdaging om dit soort liederen op het repertoire te hebben. En ook verrassend voor de luisteraar.  De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage tijdens de collecte ronde wordt zeer gewaardeerd.

 • 18 dec 2022
 • Pieterburen: concert
Kaart

Filter

 

Zoeken