Navigatie overslaan
https://www.groningerkerken.nl/beeldbank/hero/Activiteiten

Concerten

Orgelconcertjes Krewerd: J.P. Sweelinck

Orgelconcertjes Krewerd: J.P. Sweelinck

Orgelconcertjes is een reeks van orgelconcerten in de Mariakerk in Krewerd. Tussen 14.00 en 17.00 uur bespeelt Hans Nomen het orgel uit 1531. Het is een in(en -door)loopconcert van een half uur, dat een aantal keer gespeeld wordt. Bezoekers kunnen, als zij dat willen, naar boven naar het orgel waar hij wat vertelt over de gespeelde muziek, de componist en het orgel.  Programma:  J.P. Sweelinck (1562-1621) Toccata in C – Fantasia – Malle Symen – Psalm 23 (3 variaties)

 • 21 aug 2022
 • Krewerd: concert
Bespeling Hemonycarillon - Richard de Waardt

Bespeling Hemonycarillon - Richard de Waardt

Richard de Waardt is stadsbeiaardier van Rotterdam, geeft daarnaast carillonconcerten in binnen- en buitenland. De commissie Hemony Beiaard Middelstum is blij dat Richard de Waardt na een concertreeks in Polen(o.a. Gdansk) naar Middelstum wilde komen.  Voor Rotterdam verzamelde Richard in 2019 samen met burgemeester Aboutaleb en 50 basisschoolleerlingen voor elke nationaliteit(+/- 170) in de Maasstad één kinderliedje of volksliedje voor het Groot Rotterdams Songbook. Het programma voor dit concert heeft daar vast mee te maken; 'De wereld rond in 15 liedjes'. Al spelend zal Richard zich een troubadour voelen, het ligt dan ook voor de hand dat hij besluit met “De Troubadour” van Lenny Kuhr na een keur van liedjes uit o.a. Turkije, Korea, Curaçao, Argentinië, België, Syrië, China, Ecuador, Canada, VS, Israël, Oekraïne. Prachtige wereldmuziek in het Asingapark, een mooie luisterplek met weinig storende geluiden van verkeer enzovoort.   Er staan stoelen, er is gratis koffie of thee met Groninger koek en het is meestal heel mooi weer. De beiaardier is via een beeldverbinding op een monitor te zien. Kortom kom luisteren en kijken in het park op zondag 21 augustus. Luister je in de tuin kom dan tegen het einde van het concert naar het Asingapark om de beiaardier een welverdiend applaus te geven, beiaardiers waarderen deze traditie in Middelstum zeer, meestal leveren ze de sleutel in na hun werk en horen niets van de waardering van de toehoorders, dat doen we in Middelstum anders.

 • 21 aug 2022
 • Middelstum: concert
Orgelconcertjes Krewerd: J.P. Sweelinck

Orgelconcertjes Krewerd: J.P. Sweelinck

Orgelconcertjes is een reeks van orgelconcerten in de Mariakerk in Krewerd. Tussen 14.00 en 17.00 uur bespeelt Hans Nomen het orgel uit 1531. Het is een in(en -door)loopconcert van een half uur, dat een aantal keer gespeeld wordt. Bezoekers kunnen, als zij dat willen, naar boven naar het orgel waar hij wat vertelt over de gespeelde muziek, de componist en het orgel.  Programma:  J.P. Sweelinck (1562-1621) Toccata – Allein Gott in der Höh sei Ehr – Onse Vader in hemelrijck – Engelse Fortuyn.

 • 28 aug 2022
 • Krewerd: concert
Martijn van der Zande

Martijn van der Zande

Biografie Martijn van der Zande staat als artiest dicht bij zichzelf. Hij maakt muziek zoals het bedoeld is: de eenvoud van akoestische gitaar en zang komen in zijn verhalende nummers uitstekend tot hun recht. Martijn rondde onlangs de opnamen af van een studioalbum. De nummers die hij daarvoor schreef zijn meer dan ooit karakteristiek voor zijn werk tot nu toe. Zangmelodie en tekst zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en arrangementen tot in detail uitgewerkt. Het album vertelt onder andere over de betoverende kracht van muziek, een laatste gesprek met zijn oma en jezelf verliezen in het uitgaansleven. Het album dat de titel ‘De Belofte van de Avond’ heeft, is op 1 januari 2022 uitgebrach.   Inmiddels heeft Martijn in alle windstreken van ons land opgetreden en een enorme hoeveelheid liedjes gemaakt; in het Engels maar meer nog in het Nederlands. Vroeger ging hij met band het podium op, maar tegenwoordig brengt hij zijn muziek in bescheidener setting: een intieme sfeer staat centraal waarin de essentie van elk liedje je raakt. Martijn komt uit Ten Boer.

 • 28 aug 2022
 • Leegkerk: concert
Orgelconcertjes Krewerd: Susanna van Soldt-manuscript

Orgelconcertjes Krewerd: Susanna van Soldt-manuscript

Orgelconcertjes is een reeks van orgelconcerten in de Mariakerk in Krewerd. Tussen 14.00 en 17.00 uur bespeelt Hans Nomen het orgel uit 1531. Het is een in(en -door)loopconcert van een half uur, dat een aantal keer gespeeld wordt. Bezoekers kunnen, als zij dat willen, naar boven naar het orgel waar hij wat vertelt over de gespeelde muziek, de componist en het orgel.  Programma:  Susanna van Soldt-manuscript (1599) Brande champanje – Mijn God Voet mij als myn Herder ghepressen….. 23 sallem – Almande prynce. Lübbenau tabulature ( 1e helft 17e eeuw) Psalm 24 (2 variaties) A. van den Kerckhoven (1618-1701) Fantasia.

 • 04 sep 2022
 • Krewerd: concert
Bespeling Hemonycarillon - Meditteranee

Bespeling Hemonycarillon - Meditteranee

Dat de beiaardier begint met 'Meditteranee' van Toon Hermans is niet zo verwonderlijk, want dat liedje roept zeker de sfeer op bij diegenen die mooie herinneringen hebben aan een zomers verblijf aan de Middellandse Zee. Maar daarna wordt het muziek uit veel landen grenzend aan de 'Mediterranee'. De liefde maar ook liefdesverdriet komen aan de orde, melancholieke melodiën zoals 'Fado do silencio' uit Portugal of het hartstochtelijk lied, 'Ocassate di pigarmi' over de pijn van liefdesverdriet van Scarlatti. (Zoek mij niet meer, om mij te pijnigen met je liefde). Maar ook 'La dama d'Arago' een oud traditioneel lied over een dame zo mooi als de zon. Henk Veldman besluit met 'Amygdalaki Tsaki' een traditioneel Grieks lied en voor de liefhebbers van Italiaanse dansen 'Tarantella Napoletana' van Guiseppa Galimberti. Een prachtig programma voor het einde van de zomer, zeker voor de kenners maar vooral ook voor de toehoorders die willen genieten van de mediterrane sfeer van de Middellandse Zee.

 • 04 sep 2022
 • Middelstum: concert
Muziek in Toen: Vocaal Ensemble Sirius

Muziek in Toen: Vocaal Ensemble Sirius

Vocaal Ensemble Sirius maakt een uitstapje naar Domies Toen!Het ensemble heeft in de afgelopen 12 jaar een wisselende bezetting met 6 of 8 zangers gehad. Tijdens de lockdown hebben de leden van Vocaal ensemble Sirius kennisgemaakt met het opnemen van filmpjes. Zoek op YouTube maar eens op “Sirius zingt”. Dat was leuk en leerzaam, maar een concert geven voor publiek is nog steeds het allerleukst!  Het ensemble zingt dit concert met zes leden. Er is weer een afwisselend en veelzijdig programma samengesteld met heel oude muziek uit de 16e eeuw, maar ook close harmony, jazz en de Beatles. Alle muziek wordt enkel bezet gezongen, dus met één zanger per stem.   Afgelopen juni ging dit programma door omstandigheden niet door. In plaats daarvan gaf Sirius een geslaagd concert met een vierstemmig programma in het prachtige kerkje van Zuurdijk.   Op 4 september laten ze in Domies Toen het oorspronkelijk geprogrammeerde concert horen en laten daarmee horen klaar te zijn met Corona, en de muzikale parels uit het rijke Sirius-archief aaneen te rijgen.

 • 04 sep 2022
 • concert
Rondleidingen en Orgelspel - J. Ph. Krieger & J. Krieger

Rondleidingen en Orgelspel - J. Ph. Krieger & J. Krieger

Met regelmaat wordt er op een zaterdagmiddag in de Mariakerk door Johanna Kroes een rondleiding gegeven, duur ± 30 minuten. Hans Nomen bespeelt het prachtige klankvolle orgel uit 1662, duur eveneens ± 30 min. Beide activiteiten worden tussen 13-16 uur naar behoefte herhaald met ongeveer een tussenpauze van een kwartier. Entree is gratis, maar een gift wordt op prijs gesteld, dit om deze activiteiten financieel te ondersteunen. Je bent van harte welkom, koffie en thee staat klaar.   De kerk is dagelijks open van 10.00-17.00 uur, in juli, augustus en september tot 19.00 uur. Wens je een rondleiding of orgelspel op verzoek voor een groep, laat het ons weten.

 • 10 sep 2022
 • Zandt, 't : concert
Bespeling Hemonycarillon - Barreld Entens

Bespeling Hemonycarillon - Barreld Entens

Barreld(Barthold) Entens uit Middelstum speelde een rol in de Tachtigjarige oorlog, Fre Schreiber uit Middelstum schreef een boek “Dolle Jonker”, dat op monumentendag wordt uitgereikt, over deze held. Reden genoeg voor Henk Veldman muziek te kiezen uit de 80-jarige oorlog en die betrekking heeft op deze oorlog. Oleg Morozov en Frits Kelling schreven een muziekstuk over Barreld Entens en daar begint en eindigt de beiaardier zijn bespeling mee. Ook bij de slag van Heiligerlee en de inname van Den Briel was Entens betrokken, dus ook Geuzenliederen en een speciale compositie over de Slag bij Heliligerlee van Levina Pors-Veldman op het programma. Een medley over Valeriusliederen en Gouden Hits uit de 16de/17de eeuw completeert het programma.  De toren van de Hippolytuskerk is, in verband met Open Torendag, net als de kerk op zaterdag 10 september 2022 geopend van 10.00 tot 17.00 uur.  Afbeelding: Groninger Archieven

 • 10 sep 2022
 • Middelstum: concert
Kaart

Filter

 

Zoeken