Navigatie overslaan
https://www.groningerkerken.nl/beeldbank/hero/Activiteiten

Exposities

AFGELAST - Bas van Nieuwburg - De Waarde van de Wierden

AFGELAST - Bas van Nieuwburg - De Waarde van de Wierden

In verband met de aangescherpte corona-maatregelen (lockdown) zijn de activiteiten in de Groninger Kerken afgelast tot in ieder geval 14 januari 2022.   Verliefd geworden op het Groninger landschap trekt Bas van Nieuwburg sinds 2016 vanuit Egmond met zijn DAF 400 ingericht als Mobiel Atelier over het Hogeland van Groningen. Bas van Nieuwburg: ‘Vanuit mijn werk in bouwkundige restauraties van monumenten ben ik geïnspireerd geraakt door de vele mooie, oorspronkelijke plekken die ik bezocht. Groningen kent een oer-landschap dat ooit door de eeuwen heen, in overwinning op de zee, door mensenhanden uit aarde, zee en klei gevormd is. Met mijn Mobiel Atelier reis ik door dat landschap op zoek naar verhalen en beelden over een leven waaraan oude monumenten, wierden, dijken en waterwegen nog uitdrukking geven.’  Het wierdenlandschap, het Reitdiep met zijn dijken, de hoge luchten, de rust en de ruimte, in verschillende seizoenen en onder verschillende weersomstandigheden legt Bas van Nieuwburg de schoonheid van het Groninger landschap vast. Dit heeft geresulteerd in een prachtige verzameling kleurrijke werken, waarvan een deel te zien zal zijn tijdens de expositie in de kerk van Klein Wetsinge.

  • 03 dec 2021 / 12 jan 2022
  • Klein Wetsinge: expositie
De Wadd’n Quilters Baflo

De Wadd’n Quilters Baflo

De Wadd’n Quilters organiseren voor de 9ste keer hun tweejaarlijkse quilttentoonstelling verdeeld over 4 locaties. Het thema is: “De reis van je leven”.   Je kunt genieten van ruim 100 quilts en ander textiel, van traditioneel tot modern richting art in kunsthuis Stol-Vennemahuis, een woning in de jaren dertig stijl, waarvan het interieur prachtig is gerestaureerd of de andere drie locaties als de middeleeuwse Laurentiuskerk met vrijstaande toren, Het Anker en het Dorpscentrum Agricola.   In het Dorpshuis zijn diverse verkoopstands met verschillende materialen en zelfgemaakte producten. Ook worden er demonstraties gegeven op de locaties.

  • 08 - 09 apr 2022
  • Baflo: expositie
Verkooptentoonstelling van handgeschilderd porselein

Verkooptentoonstelling van handgeschilderd porselein

Mevrouw A. Fluks-H. uit Engelbert biedt diverse werkstukken te koop aan. De opbrengst van deze verkoop is voor de Stichting Oude Groninger Kerken.   Wie is mevrouw Fluks? Ze stelt zichzelf even voor en hoe haar liefde voor porselein is ontstaan.   Tijdens mijn jeugd op de boerderij in Noorddijk was er altijd iets te doen aan onderhoud, bijvoorbeeld verven. Dat deed ik graag. Toen wij in 1959 verhuisden naar de boerderij Landzicht te Oude Roodehaan was de verfkwast ook weer nodig. Als lid van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen afdeling Groningen volgde ik de cursus Hindelooper schilderkunst o.l.v. twee dames uit Friesland.  Van kwast naar penseel!  Na de nodige ervaring kreeg ik de vraag of ik het van hen wilde overnemen. Na een goede voorbereiding heb ik jaren lang schilderlessen gegeven door de hele provincie. Omstreeks 1980 ging mijn interesse naar Porseleinschilderen en werd ik lid van het P.S.G., Porselein Schilder Genootschap. Dit is een landelijke vereniging, dat brengt met zich mee dat de bijeenkomsten meestal ver weg zijn. Vanaf 1997 woon ik op Nieuw Landzicht te Engelbert en nu schilder ik bij de schildergroep van Franca Hiddink te Engelbert. Wat je dichtbij kan krijgen moet je niet ver zoeken! Aquarelleren heeft momenteel mijn voorkeur. Ik aquarelleer o.a. kerken uit de provincie Groningen. Daarnaast ben ik ook veel bezig met porselein schilderen.  Inmiddels heb ik een grote verzameling werkstukken met beschilderd porselein, die ik graag zou willen exposeren en verkopen ten bate van de Stichting Oude Groninger Kerken.

  • 09 - 10 apr 2022
  • expositie
Kaart

Filter

 

Zoeken