Skip navigatie

Kerk Pieterburen

Contactgegevens

E-mail
lievevanderweyden@hotmail.com

Adres
Hoofdstraat 74
Pieterburen

Neem contact op

Kerk en omringende hof (Domies Toen) zijn een prachtige omgeving voor een feestelijke gebeurtenis als een receptie, familiereünie, speciale verjaardag of een persoonlijk concert. De Petruskerk is ook één van de officiële huwelijkslocaties van de gemeente de Marne.

Aan de kerk grenst Domies Toen, de botanische tuin van de dominee. In 2006 kreeg de tuin een opvallend entreegebouw van Onyx Architecten. Naast Domies Toen is een theeschenkerij te vinden met een terras aan een oude middeleeuwse waterplaats. De kerk van Pieterburen behoort tot het Grootste Museum van Nederland, samen met de kerken van Krewerd, Middelstum en Midwolde.

Aankomende activiteiten

 • Insecten schetsen in Toen met Trudy Beekman
  Evenement

  Insecten schetsen in Toen met Trudy Beekman

  Het landelijk thema van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen is dit jaar ‘Plant & Insect’, een thema dat bij uitstek past bij Domies Toen. Met name in onze vlinder- en insectentuin vindt u een enorme soortenrijkdom. Daarom gaat de tekenworkshop dit jaar over insecten. De workshop wordt verzorgd door Trudy Beekman. Trudy heeft een tuinbouwopleiding in tuinaanleg en plantenkennis. Bij de Floriade van 1982 deed zij de nomenclatuur. Zij is nu docent botanisch tekenen en maakt boeken. Bij deze workshop gaat u eerst leren tekenen en dan schetsen in een notitieboekje, aan de hand van een door Trudy ontwikkelde methode. Ondertussen zal Trudy u ook veel vertellen over het leven van insecten. De workshop duurt een dag, van 10.30 uur tot 15.30 uur. Deelname kost € 25 per persoon. Als u mee wilt doen is aanmelding noodzakelijk, er zijn slechts acht plaatsen beschikbaar. Dat kan per email aan insecten-schetsen@domiestoen.nl. Als uw deelname door Domies Toen is bevestigd ontvangt u een gedetailleerde uitleg over de workshop. Bij overintekening is er wellicht een mogelijkheid om de workshop op een later moment deze zomer nog een keer te organiseren.

  21 jun 2024
 • Feestelijke insectendag in Domies Toen
  Expositie

  Feestelijke insectendag in Domies Toen

  ‘Plant en Insect’, het jaarthema van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen past bij uitstek bij Domies Toen, waar een enorme diversiteit aan vooral inheemse planten de ruimte krijgt en daarmee ook heel veel insecten naar de tuin trekken. Op 23 juni wordt hier uitgebreid bij stil gestaanMuziek Om 12:00 uur speelt het Linnaeus Trio het programma ‘Entomophonia!’, een vrolijk buitenconcert waarin insecten de hoofdrol spelen. Het ensemble heeft een bonte verzameling van muziekstukken in uiteenlopende stijlen geselecteerd, van Renaissance tot aan nieuw gecomponeerde muziek, van Franse chansons tot het Nederlandse lied. Het Linnaeus Trio bestaat uit Jennifer van der Hart (zang), Ellen Zijm (accordeon) en Kees van der Harst (klarinet). Het concert is gratis, de entree voor de tuin bedraagt €3. Vrienden van de tuin en kinderen tot 16 hebben gratis toegang.Boekje Rond 13:00 uur zullen Marco Glastra, directeur van het Groninger Landschap, en Patty Wageman, directeur van Groninger Kerken, het nieuwe boekje Insecten ontdekken in Domies Toen in ontvangst nemen. Dit boekje vertelt over de boeiende relatie tussen planten en insecten, over wat u kunt doen om een insectenvriendelijke tuin te maken en over het vaak wonderlijke leven van de vele insecten die in Domies Toen voorkomen. Het boekje is, net als alle andere boekjes in deze serie, een samenwerking tussen tuinbeheerder Jan Jaap Boehlé (tekst en foto’s), Leonie Barnier (tekst en redactie), Annette van Kelckhoven (vormgeving) en Hermke Rijpkema (projectcoördinatie)Rondleiding Na de theorie volgt de praktijk. Rond 14.00 uur is er een rondwandeling waar Jan Jaap Boehlé de bezoekers leert op een andere manier te kijken naar de tuin. Zo is er tussen alle groen en kleurige bloemen veel meer leven te vinden dan verwacht.U kunt een of meerdere onderdelen van het programma bijwonen.

  23 jun 2024

Voorzieningen

 • Capaciteit: 150 personen
 • Vaste banken
 • Geluidsinstallatie
 • Keuken
 • Toilet
 • Niet aanwezig : Podium
 • Parkeerplekken
 • Niet aanwezig : Wifi
 • Verwarming
 • Niet aanwezig : Garderobe
 • Niet aanwezig : Kleedruimte
 • Ophangsysteem
 • Niet aanwezig : Piano/vleugel
 • Niet aanwezig : Orgel
De houtsnijders en meubelmakers geven je het gevoel dat je een hemels paradijs op aarde bent binnengelopen. Bezoeker Grootste Museum van Nederland