Skip navigatie

Kerk Oudeschans

Contactgegevens

E-mail
wfriedrich@hetnet.nl

Adres
Voorstraat 33
Oudeschans

Neem contact op

De garnizoenskerk van Oudeschans fungeert als multifunctioneel centrum voor het dorp. De kerk functioneert als stembureau, dorpshuis, concertruimte, trouwzaal.

Sinds februari 1976 vinden er acht concerten per seizoen plaats. Het kerkje heeft een bijzondere plaats verworven op het terrein van hoogstaande kassieke muziek- concerten. Er staan ensembles op het programma die zijn samengesteld uit musici uit onder andere het Noord Nederlands Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, het Metropole Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Afwisselend komt er een dixielandband, Ierse folk- of salonorkest het publiek opvrolijken.

Aankomende activiteiten

 • Midwinter programma: ROTANEV KWARTET
  Concert

  Midwinter programma: ROTANEV KWARTET

  Welke muziek past in deze tijd… we laten ons verrassen door… hetROTANEV KWARTETDit kwartet wordt gevormd door musici verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Het ensemble is verrassend door de muziekkeuze, als wel het repertoire. En dit ook door de diversiteit aan instrumenten zoals: hobo, viool, flugelhoorn, trompet, piano en kistorgel. Door deze bijzondere bezetting aan instrumenten wordt er bij elk muziekstuk een geheel andere klank- en kleurpalet gecreëerd. Het repertoire bestaat uit licht klassiek, Romantiek en een vleugje Barok. Speciaal voor ons klinkt er ook: midwintermuziek. Mis ook dit verrassend gluhweinconcert niet.Graag parkeren vooraan in het dorp.

  10 dec 2023
 • KLEZMER BAND DI GOJIM
  Concert

  KLEZMER BAND DI GOJIM

  BALKAN - YIDDISH EN… SNERTWij hopen er weer een vrolijk snertfeestje van te maken. Aan de muziek zal het niet liggen. Naar Oudeschans komt:.KLEZMER BAND DI GOJIMAl sinds de middeleeuwen trekken Joodse muzikanten door Europa. Het waren bij uitstek straatmuzikanten. Ze speelden op bruiloften en partijen, in synagoges op markten en op de kermis. Alles wat het publiek wilde horen konden ze spelen. En Di Gojim speelde in 1990 al in ons toen bomvol kerkje. Deze van oorsprong Friese band ontwikkelde zich tot de top van Nederland en ver daarbuiten. Ze gaven na Oudeschans concerten in 12 verschillende wereld steden. De bezetting is in de loop der jaren aangepast, maar het heilige Klezmervuur laait nog steeds hoog op.Geen reservering- koffie staat om 10 uur klaarGraag parkeren vooraan in het dorp.

  18 feb 2024
 • NNO CELLO KWARTET
  Concert

  NNO CELLO KWARTET

  WAT KLINKT ER MOOIER DAN ÉÉN CELLO?Eén van de vele verrassingen uit voorgaande seizoenen het: NNO CELLO KWARTETIn ons streven om een gevarieerd programma aan te bieden kwamen we alweer jaren geleden, op het idee om nu eens een cello kwartet op het programma te zetten. Wat konden we verwachten…? Het werd een bijzonder klassiek feestje waar het speelplezier vanaf spatte en over het publiek werd uitgestort. En dit met de verbale gangmaker Jan Ype Nota die je meesleepte in de muziek. De vier cellisten zijn: Jan Ype Nota, Noëlle Weidmann, Corine ‘t Hoen, Isabel Vaz. Op het programma werken van Telemann, Klengel, Bach, Colterman, Arvo Pärt en Gershwin.Graag parkeren vooraan in het dorp.

  17 maa 2024
 • HET HAYTAM SAFIA QUARTET
  Concert

  HET HAYTAM SAFIA QUARTET

  CONCERT DER ‘CONTINENTEN’ ARABIË - AFRIKA - EUROPADeze ochtend willen wij u, passend in ons programma concept, kennis laten maken met een bijzondere muzikale combinatie HET HAYTAM SAFIA QUARTETDit unieke ensemble bestaat uit: Haytam Safia – Arabische luit, De Soedanese percussionist Osama Meleegl, Eva van Poll cello en Hanneke Ramselaar hobo. De vier topmusicie met uiteenlopende achtergronden maken samen gepassioneerde wereldmuziek. Een mengeling van klassiek Arabische en zelf geschreven. Muziek die toch vertrouwd klinkt door de verbondenheid met eeuwenoude Afrikaanse, Arabische en Europese muziektradities. Ook dit ensemble gaf een concert in het Koninklijk Concertgebouw. Door speciale arrangementen/composities horen we Arabische, Klassiek, jazz en Balkan klanken Alle grenzen vallen weg.Graag parkeren vooraan in het dorp.

  14 apr 2024
 • LES BOHÈMES
  Concert

  LES BOHÈMES

  ZIGEUNERMUZIEK- CHANSONS EN JAZZEen muzikale rondreis door Zuid- en Oost Europa en heerlijke jazz LES BOHÈMESZwerf met Les Bohèmes mee door een wereld van zigeunermuziek, latin, jazz en Franse chansons ter afsluiting van ons 48e seizoen. La Bohèmes zijn: Eric Bergsma, piano en melodian, Evert Scholten, gitaar, Oeds Bouwsma bas en niet te vergeten, de vrouw waar alles om draait, zangeres, Femke Wolthuis. Femke zingt liederen uit diverse landen zoals tradionals in het Roemeens, Hongaars, Italiaans en ook Russisch. En daarbij ook de bekende Franse chansons van: Leo Ferré, Gilbert Bécaud en Edith Piaf. De muziek van Oscar Peterson, zorgt voor mooie jazzy momenten. Kortom… passend binnen onze serie en toch weer anders. Om blijmoedig de zomer in te gaan.Graag parkeren vooraan in het dorp.

  12 mei 2024

Voorzieningen

 • Capaciteit: 160 personen
 • Losse stoelen / vaste banken
 • Geluidsinstallatie
 • Niet aanwezig : Keuken
 • Toilet
 • Podium
 • Parkeerplekken
 • Niet aanwezig : Wifi
 • Verwarming
 • Niet aanwezig : Garderobe
 • Niet aanwezig : Kleedruimte
 • Ophangsysteem
 • Niet aanwezig : Piano/vleugel
 • Niet aanwezig : Orgel
‘Het zijn altijd hoogstaande concerten’, ‘Gevarieerd en altijd in een bijzonder informele sfeer.’ Bezoekers van de kerk